"Kulinarna Środa": Karmelowe Latte warstwowe

Dziś czas na coś do picia.
W "Kulinarnej Środzie" postanowiłam opublikować i takie moje "kuchenne eksperymenty".
Zapraszamy na Karmelowe Latte.

źródło

Pewnego razu podczas zakupów w sklepie zauważyłam coś co przypadło mi do gustu.
Mokate wypuściło serię smakowych (warstwowych!) kaw w proszku, które wykonamy w domu- bez ekspresu!

Wybór padł na latte karmelowe.
Przepis jest bardzo prosty.

Do dużej szklanki wsypujemy jedną z saszetek i zalewamy ok. 200ml wody, mieszając z tej części otrzymujemy karmelową piankę, a drugą saszetkę w której jest kawa wsypujemy do małej filiżanki i zalewamy 30ml wody.

Następnie łyżką powoli wlewamy kawę do pianki w taki sposób, aby kawa znalazła się między dwoma warstwami pianki.

Z wierzchu możemy posypać jeszcze np. czekoladą, dodać bitą śmietanę czy lody.

Kawa gotowa! ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 1001Podróży , Blogger