"Kulinarna Środa"- Rolada z ciasta francuskiego ze szpinakiem, kurczakiem i migdałami.

            Lubicieszybkie i smaczne obiady? Chyba każdy z nas lubi! ;)
Dziś w ramach Kulinarnej Środy chciałabym Wam pokazać jeden z takich przepisów.
Na moim stole gości dziś rolada z ciasta francuskiego ze szpinakiem, kurczakiem i migdałami.


            Całe danie- razem z pieczeniem, możemy przyrządzić już w ok. 30-35min.

Co będzie nam potrzebne?
-Gotowe ciasto francuskie




·         -Paczka mrożonego- rozdrobnionego szpinaku


·       -  Paczka migdałów (w płatkach)
           - Gyros z biedronki


·       - Ulubione przyprawy

Zaczynamy od wrzucenia na patelnię zamrożonego szpinaku- ten zajmie najwięcej czasu, bo musi się nam rozmrozić. ;)
W miarę możliwości w tym samym czasie podsmażamy kurczaka. Warto go trochę pokroić na drobniejsze kawałki. Będzie „smaczniejsze”.

            Gdy już wszystko nam się podgrzeje i podsmaży, wrzucamy to na jedną patelnię (bądź do innego naczynia), a do tego dorzucamy jeszcze płatki migdałów. Wszystko dokładnie mieszamy.



            Ostatnim etapem jest zawinięcie farszu w ciasto francuskie.



Dziś wiem, że osobiście przesadziłam dzieląc ciasto jedynie na 3 części i tworząc z niego pokaźnych rozmiarów rolady.


Wam proponuję zrobienie większej ilości mniejszych- taką jak na zdjęciu naprawdę ciężko zjeść w pojedynkę.

            Na koniec wstawiamy blachę z roladami do piekarnika rozgrzanego do 200o, na ok. 15-20 min.

Po upieczeniu możemy delektować się nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Mi się bardzo spodobała!




W środku jest bardzo smaczna. Możemy dodać do niej też inne ulubione składniki- ja myślałam nad pieczarkami i serem. Opcji jest wiele, więc próbujcie z tym co najbardziej lubicie.

Smacznego! ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 1001Podróży , Blogger